An error occured during parsing XML data. Please try again.

 


Ciklona Hera koja se u utorak, 28. siječnja 2014. godine nalazila nad središnjim Jadranom priredila je pravi zimski ugođaj, a prve ovogodišnje pahulje zabijelile su Benkovac i čitavo njegovo šire područje.

 

Nije poznato kada je čovjek popio prvu čašu vina, ali jedno je sasvim sigurno, oduvijek ga je smatrao Božjim darom. Poznato je, s druge strane, da se već godinama u Stankovcima poklanja velika pozornost ovoj zlatnoj kapljici, danas uistinu dovedenoj do savršenstva u kvaliteti. U subotu, 25.siječnja 2014.godine u stankovačkom Domu kulture održana je 17.po redu degustacija vina Sjeverne Dalmacije ˝Vinkovo 2014.˝

 

Učenici sedmih razreda Osnovne škole u Benkovcu posvojili su na godinu dana afričkog lava Konga. Taj raskošni lav postao je simbolično njihov nakon što su se na poticaj učiteljice Mire Jokić uključili u projekt “Posvojitelji životinja” zagrebačkog Zoološkog vrta, gdje Kongo ima stalno prebivalište. Malo starog papira i povratne ambalaže bilo je dovoljno da za nekoliko mjeseci prikupe novac potreban da bi na papiru preuzeli ovog “kralja životinja”.

 

An error occured during parsing XML data. Please try again.

Izdvojeno
aktualna dokumentacija

Anketa

Koliko često posjećujete www.benkovac.hr