benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Benkovac prvi ušao u Novu godinu

Benkovac prvi ušao u Novu godinu

U Benkovcu je uz pjenušac i odbrojavanje jučer u podne dočekana Nova godina. Benkovčani su prvi na području Zadarske županije i Lijepe Naše ušli u novu 2018. Centar Benkovca već je prije 10 sati prijepodne neodoljivo mirisao na kuhano vino, cimet i pečene kobasice.

- Turistička zajednica ponudila je nešto novo, doček nove godine u podne održan je u sklopu "Prosinca u Ravnim kotarima", kazao je Vanja Čvrljak, direktor benkovačke turističke zajednice.

Nakon što se u centru Benkovca na Trgu domovinske zahvalnosti gromoglasno odbrojavalo 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 – Vanja Čvrljak je s pozornice Benkovčanima, žiteljima 41 benkovačkih naselja i gostima poželio sve najbolje u sljedećoj godini, puno zdravlja i veselja.

- Dragi Benkovčani, dragi gosti grada, želim vam mnogo sreće, zdravlja i zadovoljstva vama i vašim obiteljima te ostvarivanje što više želja u novoj 2018. godini, poželio je Čvrljak.

Slavlje se nastavilo uz prvi novogodišnji valcer, plesalo se uz zvukove bečkog valcera.

- Vjerujem da je ova fešta na otvorenom zalog za bolju 2018. godinu, za bolji život svih nas, s vidnim zadovoljstvom će Vanja.

Usprkos činjenici da je na Trgu domovinske zahvalnosti točno u podne i odbrojavanju "posljednjih" ovogodišnjih sekundi bostalo oko 200 Benkovčana i gostiju jedinstvena pučka fešta i ispraćaj stare godine uz veliku ponudu pića i jela bio je pravi spektakl glazbe, veselja i radosti u režiji Grada i Turističke zajednice na kojem je u preko tri i pol sata neprekidnog koncerta grupa Vista sve nazočne "bacila" u novogodišnji trans.

- Ovo je nešto po uzoru na istarske Fužine, oni to rade već godinama samo što rade na Staru godinu, 31. prosinca, a mi želimo biti Fužine Zadarske županije, samo dan prije. Poznati smo po tome da radimo stvari drugačije jer se na neki način moramo izdvojiti u ponudi sličnih zbivanja, kazao je Čvrljak.

Fužine, gradić u Gorskom kotaru, postale su poznate kad su prije 17 godina krenule s dočecima Nove godine u podne.

Uz kuhano vino Marijana i Dragice Boban, čaja s rumom Udruge benkovačkih studenata, Zadarskog piva Zadarske vinarije, pečenih kobasica ŠRD Sipa Benkovac, fritula i prisnaca Snježane Perić i Jasminke Knez, kolače Nede Marić, novogodišnju tortu Marice Imbrišić te ostalu ponudu pića i jela sve nazočne je zabavljao poznati, šesteročlani zadarski glazbeni sastav Vista.

- Ovakvo nešto još nisam doživjela. Svaka čast organizatorima. Neka za godinu dana centar Benkovca bude pretijesan, ushićeno je zaključila Snježana Perić iz Udruge Rešta

www.zadarskilist.hr

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Error: No articles to display

grb benkovac

11°C

Djelimično sunčano

Vlažnost 46%

Vjetar: 22.53 km/h

Izrada i održavanje: Meridies web design