AKTUALNO

 

 

 

 

 

 

 


E - SAVJETOVANJE

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Na ušću rijeke Karišnice organizirano promatranje ptica

Na ušću rijeke Karišnice organizirano promatranje ptica

Povodom međunarodnog dana promatranja ptica koji se obilježava 1. listopada, u petak, 6. listopada 2017. godine na ušću rijeke Karišnice u Karinsko more organizirano je promatranje ptica na rijeci Karišnici i Bijeloj.

Ptice su tog jutra došli promatrati učenici Osnovne škole Obrovac- Područne škole Karin koji su dvogledima mogli pratiti njihov let. Djeca su uz pomoć svojih učiteljica i ravnatelja škole sudjelovala i u samom hranjenju prica, a svaki je učenik dobio herbarij sa slikama biljaka u kojem će ubuduće bilježiti sve ono što su zapazila u prirodi.

U sklopu ovog događanja organizirano je i stručno predavanje Morane Bačić iz Javne ustanove za upravljane zaštićenim područjima Zadarske županije Natura Jadera na temu zaštite okoliša i biološke raznolikosti na navedenom području.

Osim osnovnoškolaca, sudionici cijelog događaja bili su Turistička zajednica Grada Benkovca, Grad Benkovac, Turistička agencija Dalmacija travel.

Cijeli događaj organizirao je OPG Tomo Aračić koji se brine o promociji i zaštiti Karišnice i razvija održivi turizam na tom području te je vlasnik koncesije za promatranje ptica u suradnji s Udrugom Karinska rivijera i JU za upravljane zaštićenim područjima Zadarske županije Natura Jadera te uz potporu Grada Benkovca i Turističke zajednice Grada Benkovca.

Kako je istaknuo organizator Tomo Aračić, na sam međunarodni dan promatranja ptica već je organizirano hranjenje ptica, a sve iz razloga što je ovog ljeta uništena sva hrana kojom se ptice hrane na ovom području.

- Nama je glavni cilj zaštita okoliša kao i proširenje turističke ponude promatranjem ptica, a na kraju i produljenje turističke sezone. Ovoga puta akcija je bila usmjerena na djecu, a već za idući puta sazvat ćemo sve lokalne sudionike obližnih gradova i njihove turističke zajednike kako bi svi zajedno sudjelovali u hranjenju i skrbi o pticama i tako jačali našu turističku ponudu - kazao je Tomo Aračić.

Error: No articles to display

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA