AKTUALNO

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Potpisan ugovor za financiranje izgradnje vodovodne mreže Perušić Benkovački

Potpisan ugovor za financiranje izgradnje vodovodne mreže Perušić Benkovački

U Splitu su 6. rujna 2017. godine potpisani ugovori za vodoopskrbu i odvodnju te za uspostavu šumske infrastrukture ukupne vrijednosti 72 milijuna kuna. Riječ je o projektima koji će biti financirani novcem Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju završila je obradu svih projekata pristiglih na natječaj za operaciju 7.2.1. „Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda“, čiji su korisnici javni isporučitelji vodnih usluga javne vodoopskrbe ili javne odvodnje.

Odobreno je ukupno 74 projekata u vrijednosti od 300 milijuna kuna, a potpora iznosi do 100% ukupnih prihvatljivih troškova. Potpisivanjem u Splitu odobrena su sredstva za 18 projekata javne vodoopskrbe i odvodnje na području Dalmacije u vrijednosti 71,3 milijuna kuna, čiji su korisnici: Vodovod Dubrovnik d.o.o., Javna ustanova Izvor Ploče, Metković d.o.o., Vodovod d.o.o. Makarska, Vodovod Imotske krajine d.o.o., Vodovod Brač d.o.o., Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split, Vodovod i odvodnja Cetinske krajine d.o.o., Hvarski vodovod d.o.o., Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik, Komunalno društvo Pag d.o.o., Zemunik odvodnja d.o.o., Vodovod i odvodnja d.o.o. Benkovac, Komunalac d.o.o. Biograd na Moru i Vodovod d.o.o. Zadar.

Agencija je također završila i obradu natječaja za provedbu operacije 8.5.2. “Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture” čiji su korisnici šumoposjednici, trgovačka društva i druge pravne osobe koje sukladno Zakonu o šumama gospodare šumama i šumskim zemljištima u vlasništvu Republike Hrvatske, udruge šumoposjednika i udruge civilnog društva i druge pravne osobe aktivne u zaštiti prirode. Odobreno je ukupno 20 projekata u vrijednosti 9,1 milijun kuna, a potpora iznosi do 100% ukupnih prihvatljivih troškova.
Danas su u Splitu potpisana tri ugovora s korisnicima za operaciju 8.5.2. iz Dalmatinskih županija u vrijednosti od 1.063.538,88 kn čiji su korisnici: Javna ustanova MORE I KRŠ, Lokalna akcijska grupa "CETINSKA KRAJINA" i Lovačka udruga "JAREBICA" Pojezerje.

„Dostupnost vodoopskrbe i uspostava šumske infrastrukture uz modernizaciju alata važni su preduvjeti za sprečavanje požara i siguran sam da će takvi projekti doprinijeti boljoj zaštiti ljudi i njihove imovine u budućnosti. Važno je da za takve projekte imamo osiguran novac iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i da ga, kao i za ostale mjere iz Programa ruralnog razvoja RH dobro koristimo.“ – izjavio je ministar Tomislav Tolušić.

Direktor tvrtke Vodovod i odvodnja d.o.o. Benkovac Hrvoje Bura i ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić potpisali su ugovor o financiranju "Izgradnje vodovodne mreže Perušić Benkovački" za koji će se uskoro pokrenuti postupak javne nabave, a nakon uspješno provedenog postupka i sklapanja ugovora za radove, krenut će se u izgradnju vodovodne mreže tijekom sljedeće godine. Vrijednost projekta je 2.456.625,00 kn.

Error: No articles to display

grb benkovac

23°C

Čisto

Vlažnost 64%

Vjetar: 17.70 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA