AKTUALNO

 

 

 

 

 

 

 


E - SAVJETOVANJE

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Puževim korakom 2017.

Grad Benkovac i Turistička zajednica Grada Benkovca već šestu godinu za redom organiziraju manifestaciju „Puževim korakom“ – gastro manifestacija, priprema i degustacija puževa – Benkovac koja će se u sklopu Benkovačkog kulturnog ljeta održati u subotu, 22. srpnja 2017. godine s početkom u 1900 sati  na Trgu Domovinske zahvalnosti u Benkovcu.

Riječ je o manifestaciji koja promovira još jednu autohtonu gastro priču benkovačkog kraja. Puževi će se te večeri pripremati po raznim recepturama, pod pekom, na lešo, na gradele i brojne druge načine. U sklopu manifestacije održava se i 6. otvoreno prvenstvo Hrvatske u utrci puževa, događaj koji je sastavni dio ove priredbe koju redovito prate svi vodeći domaći i strani mediji i kao takav je jedinstven u cijeloj Hrvatskoj. Ove se godine prijavilo 25 ekipa, a svaka od njih sa sobom mora donijeti svog puža kojeg će prijaviti za utrku.

Za sve one željne dobre zabave i neobičnih delicija, a nemaju kako do Benkovca  organiziran je besplatni prijevoz iz Zadra. Autobus s Male pošte polazi u 18 sati, a s kolodvora (vanjska strana) u 18,10 sati. Povratak iz Benkovca za Zadar je u 23 sata.

Error: No articles to display

grb benkovac

22°C

Sunčano

Vlažnost 56%

Vjetar: 11.27 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA