AKTUALNO

 

 

 

 

 

 E - SAVJETOVANJE

header1

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Benkovačkim Kaštelom odzvanjali zvuci klapske pisme

Benkovačkim Kaštelom odzvanjali zvuci klapske pisme

 

Na Kaštelu Benković u Benkovcu, pod krošnjom stoljetnog kestena u sklopu Benkovačkog kulturnog ljeta 2018, u petak 15. lipnja 2018. godine održan je 12. susret klapa "Večer klapske pisme - Benkovac 2018.". Organizator je i ove godine bila domaća klapa „Asseria", a pokrovitelji su Grad Benkovac i Zadarska županija.

Klapa Asseria iz Benkovca osnovana je 2006. godine, a od samih početaka približava svojim sugrađanima klapsko pjevanje i organizira susrete klapa iz cijele županije.

Ove godine na večeri klapa okupilo se njih osam; ženska klapa ZIKVA iz Pašmana, muška klapa DRNIŠ iz Drniša, muška klapa VINČACE iz Novog Vinodolskog, muška klapa MORLACI iz Otoka (Sinj), ženska klapa LIBAR iz Privlake, muška klapa CONDURA iz Nina, ženska klapa KARMEL iz Turnja te domaćin muška klapa Asseria iz Benkovca.

Dvanaesta "Večer klapske pisme Benkovac 2018.", kao jedna od manifestacija u sklopu bogatog programa Benkovačkog kulturnog ljeta, pokazuje da Benkovac ima što za punuditi svojim mještanima ali i gostima. Ljetna pozornica Kaštela Benković i ovog će ljeta biti lokacija održavanja mnogobrojnih priredbi kojima se Benkovac ozbiljno ucrtao na kulturnu kartu naše županije.

 

Error: No articles to display

grb benkovac

0°C

Djelimično oblačno

Vlažnost 69%

Vjetar: 33.80 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA