AKTUALNO

 

 

 

 

 

 E - SAVJETOVANJE

header1

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Odana počast Nikoli Niki Žiliću iz Podgrađa

Odana počast Nikoli Niki Žiliću iz Podgrađa

U četvrtak, 21. ožujka 2019. godine u Podgrađu je obilježena 27. obljetnica stradanja civilne žrtve Nikole Nike Žilića koji je stradao tijekom Domovinskog rata.

Na spomen križu u tom mjestu položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a žrtvi su se došli pokloniti predstavnici obitelji, rodbina, predstavnici  Mjesnog odbora Podgrađe, predstavnici Grada Benkovca na čelu sa gradonačelnikom Tomislavom Bulićem i njegovim zamjenicima Tomislavom Klaricom i Paulinom Kulaš, predstavnici Gradskog vijeća Grada Benkovca, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Zadarske županije Lovro Jurišić, Nedjeljko Genda iz benkovačkog UHDDR-a, Milorad Guzić iz HVIDR-e, predstavnici JVP Benkovac, predstavnici PP Benkovac, direktori gradskih poduzeća i ustanova te drugi. Molitvu odrješenja predvodio je don Darko Marušić iz župe Perušić.

Nikola Niko Žilić, civilna žrtva velikosrpske agresije na Hrvatsku 21. ožujka 1992. godine ubijen je na kućnom pragu. Njemu je u znak sjećanja podignut spomen križ na mjestu pogibije koji je blagoslovljen 2. prosinca 2018. godine.

Error: No articles to display

grb benkovac

0°C

Djelimično oblačno

Vlažnost 69%

Vjetar: 33.80 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA