AKTUALNO

 

 

 

 

 

 E - SAVJETOVANJE

header1

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Održana 6. sjednica Gradskog vijeća Grada Benkovca

Održana 6. sjednica Gradskog vijeća Grada Benkovca

 

U srijedu 06. lipnja 2018. godine održana je 6. sjednica Gradskog vijeća Grada Benkovca.

Na aktualnom satu postavljeno je nekoliko pitanja pa je tako vijećnika Zorana Ledenka s nezavisne liste Frane Tokića zanimalo što je s cestom u Vukšiću u prilazu kućama Rašića i kada će ona biti uređena.
Gradonačelnik Tomislav Bulić odgovorio mu je Grad Benkovac ima ugovor s izvođačem radova, plan i dinamiku radova u tekućoj godini ali da je previše naselja i da će i taj prilaz biti riješen kada dođe na red.
Vijećnik Zoran Ledenko također je iskazao nezadovoljstvo oko provođenja izbora za vijeća mjesnih odbora prozivajući pri tom gradonačelnika Tomislava Bulića kao i s neslaganjem oko donošenja zaključka s 5. tematske sjednice Gradskog vijeća zaključka te je u znak protesta napustio sjednicu.

Jure Prgomet, vijećnik nezavisne liste Frane Tokića reagirao je na novonastale grafite i ocrtavanje fasada na Šetnici.

-Čujem da je Turistička zajednica idejni začetnik toga i zanima me da li ste se vi obratili konzervatorskom odjelu u Zadru koji o tome skrbi jer je kulturno dobro i da li ste što poduzeli ako postoji odobrenje. Ravni kotari su vinogradarsko područje ali kojekakvi grozdovi i kojekakve babe i neukusi da budu prezentacija rada Turističke zajednice ne mogu prihvati. Zanimalo ga da li postoji ishođeno odobrenje Konzervatorskog odjela u Zadru za oslikavanje pročelja.

Gradonačelnik Bulić mu je odgovorio kako je prepustio Turističkoj zajednici da vodi jedan pilot projekt te je kazao kako ne zna da li postoji odobrenje za to.
-Kako je došlo, može se i skinuti i ne vidim razloga za paniku. Po meni svaka promjena može biti dobra ali može se i ukloniti ukoliko nešto nije dobro – kazao je gradonačelnik Bulić.

Vijećnika Prgometa također je zanimalo kada će se riješiti problem oko kanalizacije u ulici Ante Starčevića i problem oko javne rasvjete.

Gradonačelnik Bulić je kazao kako se u nekoliko navrata interveniralo zbog začepljivanja šahtova ali da do neugodnih mirisa vjerojatno dolazi prilikom prepumpavanja prelivnih šahtova i paljenja javne rasvjete u isto vrijeme te će predložiti da se to pali oko 3 sata u noći.

Vijećnik Branko Guzić s nezavisne liste Frane Tokića izrazio je nezadovoljstvo dobivenim odgovorom s prošle sjednice rekavši da je učinjena cenzura, a odnosilo se na njegovo pitanje čije je vlasništvo vodocrpilište u Karinu i tko je izradio troškovnik za nju.

Gradonačelnik Bulić mu je kazao kako nema govora o cenzuri te je pojasnio kako se radi o starom i novom dugu Vodovoda, da su ostvareni kontakti s Gradom Zadrom i Vodovodom Zadar te se radi na rješavanju problema novog i starog duga s tim da će se jedan dio novog duga prebiti kroz crpnu stanicu u Karinu.

Vijećnika Guzića također je zanimalo što je s deratizacijom i zaprašivanjem u Perušiću te je predložio stavljanje otvora protiv miševa u kanal gdje se oni skupljaju.

Vijećnik Borna Nimac s nezavisne liste Frane Tokića upozorio je na širenje neugodnih mirisa iz kontejnera mješovitim otpadom te zamolio da se uputi apel Benkoviću da te kontejnere bolje održavaju i peru u ljetnim mjesecima.

Također ga je zanimalo da li ima pomaka vezano uz donošenje prostornog plana i mogućnosti naseljavanja mladih ljudi.

Gradonačelnik Bulić mu je kazao kako za sada nema promjena jer je prostorni plan u tijeku donošenja te će se uvažiti sve primjedbe građana. Kazao je kako će s razine grada napraviti sve kako bi pomogli mladim obiteljima koji će sada takve probleme morati rješavati s državom obzirom da je došlo do izmjena Zakona o državnoj imovini i njezinim raspolaganjem.

Vijećnik Josip Kamber s nezavisne liste Frane Tokića kazao je kako se gradonačelniku obraća četvrti put za pronalazak rješenja za odobravanje stambenog kredita za područje koje nema zemljišnih knjiga te ga upitao zbog čega nije dobio nikakav nacrt rješenja od pravne službe. Također je istaknuo nezadovoljstvo dostavljanjem naknadnih materijala pred samu sjednicu te je u znak protesta napustio sjednicu.

Vijećnika Jovana Bojanića iz DSS-a zanimalo je kada će se sanirati vododerine u Bukoviću te što je s javnom rasvjetom u Kuli Atlagić na glavnoj magistrali. Također ga je zanimalo zašto nije uređeno igralište u Kuli Atlagić koje se dijelom financira od strane privatne osobe.

Branko Arbanas iz HDZ-a upitao je kada će krenuti program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem i na koji način će se zainteresirani poljoprivrednici informirati o uvjetima programa.

Željko Katuša, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, društvene i komunalne djelatnosti kazao je na snagu stupio novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu u sklopu kojeg su sve jedinice lokalne samouprave dužne napraviti program raspolaganja zemljištem. Dodao je da je u tijeku izrada programa nakon čega će biti organiziran javni uvid, potom usvajanje na gradskom vijeću, davanje na suglasnost županiju i ministarstvo nakon toga čega slijedi raspisivanje natječaje. Pročelnik Katuša naveo je da je novina u tome jer se radi o zakupu na 25 godina.

Vijećnica Djuka Katarina Vrcelj iz SDSS-a upozorila je na problem rasvjete u Bukoviću te je upitala kada će se točno krenuti s njezinim postavljanjem.

Tomislav Klarica, zamjenik gradonačelnika kazao je kako će se s rasvjetom u Bukoviću nastaviti čim HEP kompletira dokumentaciju zajedno s zahtjevom Grada kako bi se platio priključak za priključak za javnu rasvjetu.


U nastavku sjednice jednoglasno su prihvaćeni prijedlog Godišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Grada Benkovca za 2017. godinu (konsolidirani), prijedlog Odluke o raspodjeli rezultata poslovanja za 2017. godinu, prijedlog Prvih (I) izmjena i dopuna Proračuna Grada Benkovca za 2018. godinu (Rebalans proračuna), Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Poslovnika Gradskog vijeća Grada Benkovca, prijedlog Programa utroška sredstava od prodaje obiteljskih kuća i stanova u državnom vlasništvu na području posebne državne skrbi za Grad Benkovac za 2018. Godinu, Konačni prijedlog Odluke o stavljanju izvan snage Detaljnog plana uređenja Ograde u Smilčiću kao i Konačni prijedlog Odluke o stavljanju izvan snage Detaljnog plana uređenja Gaj u Miranjama, prijedlog Odluke o odvodnji otpadnih voda na području Grada Benkovca, prijedlog Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama, prijedlog Odluke o uređenju prometa na području Grada Benkovca, prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Benkovca za 2018. godinu.

S 10 glasova za i 3 protiv prihvaćen je prijedlog Odluke o imenovanju članova Upravnog vijeća Dječjeg vrtića „Bubamara” Benkovac kao i prijedlog Odluke o izradi Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja trgovačke zone Kukalj.

S 9 glasova za i jednim suzdržanim prihvaćen je prijedlog kluba vijećnika HDZ-a kojim se ne podržava imenovanje ravnateljice Dječjeg vrtića Bubamara – Benkovac Marije Mikulić. Po toj točki povela se rasprava te su prije glasova vijećnici s nezavisne liste Frane Tokića napustili sjednicu.

Do kraja sjednice koja je nastavljena s 10 vijećnika, jednoglasno su prihvaćeni prijedlozi za usluge izrade projektne i planske dokumentacije za projekt „KK.08.2.1.03.0003 Revitalizacija i uređenje Zavičajnog muzeja Benkovac“ u sklopu Intervencijskog plana Grada Benkovca te prijedlog Odluke o davanju suglasnosti Vodovod i odvodnja d.o.o. za zaduženje kod HBOR-a.

 

Error: No articles to display

grb benkovac

0°C

Djelimično oblačno

Vlažnost 69%

Vjetar: 33.80 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA