AKTUALNO

 

 

 

 

 

 



E - SAVJETOVANJE

header1

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Predsjednik Vlade prisustvovao potpisivanju ugovora za projekt „Rekonstrukcija i uređenje stare gradske jezgre grada Benkovca“

Predsjednik Vlade prisustvovao potpisivanju ugovora za projekt „Rekonstrukcija i uređenje stare gradske jezgre grada Benkovca“

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravio je u četvrtak, 07.ožujka 2019. godine u posjetu Zadarskoj županiji,  u sklopu kojeg je posjetio i Grad Benkovac.

Uz predsjednika Vlade bili su ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te pomoćnik ministra poljoprivrede Ante Mišura.

Nazočili su još i ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, župan Zadarske županije Božidar Longin sa zamjenicima, gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić sa zamjenikom, saborska zastupnica Grozdana Perić, državna tajnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marija Pletikosa, Josip Bilaver, pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture, zamjenici gradonačelnika Grada Benkovca i drugi.

U Maloj gradskoj vijećnici održana je svečanost potpisivanja ugovora za projekt „Rekonstrukcija i uređenje stare gradske jezgre grada Benkovca“ iz Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima i izradu intervencijskih planova za gradove Beli Manastir (uključujući općinu Darda), Benkovac, Petrinja i Vukovar kojeg su potpisali ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić i  Tomislav Petric, ravnatelj SAFU.

Gradonačelnik Tomislav Bulić tom je prigodom kazao kako se radi o jednom od 13 ugovora koji su do sada potpisani za pripremu dokumentacije te da je ovo prvi ugovor kojim počinje sama izgradnja.

- Zahvaljujem se ovim putem ministrici Žalac, ravnatelju SAFU-a Tomislavu Petricu i svim mojim suradnicima koji su pridonijeli ovom velikom danu i povijesnom činu za Grad Benkovac. Osim ovog projekta vrijednog nešto manje od 12 milijuna kuna, u pripremi i u visokoj fazi realizacije imamo projekt Rekonstrukcija Doma kulture vrijedan preko 33 milijuna kuna. To su velike stvari za Grad Benkovac, ali i izvan Intervencijskog plana imamo niz projekata na kojima radimo i koji će od ovog našeg malog grada tijekom ove i iduće godine napraviti jedno veliko gradilište. Sve što radimo radimo zbog interesa naših građana, poboljšanja standarda i kvalitete života – kazao je gradonačelnik Tomislav Bulić.

Ministrica Gabrijela Žalac kazala je kako je za projekt rekonstrukcije i uređenja stare gradske jezgre dodijeljeno 10,1 milijuna kuna iz europskog fonda za regionalni razvoj, od toga je ukupna vrijednost 11,9 milijuna kuna, odnosno 85 posto su bespovratna sredstva iz fondova Europske unije i 15 posto Grad Benkovac.

- Kako smo za sve male gradove iz ovog pilot projekta donijeli odluku da sufinanciraju s 15 posto, donijeli smo i novu odluku da mi sufinanciramo za još 12 posto sredstava kroz fond za sufinanciranje EU projekata te je sada na gradovima obveza od 3 posto sufinanciranja vrijednosti projekta. Kroz Intervencijski plan za Grad Benkovac do sada je dodijeljeno 6,6, milijuna kuna za pripremu dokumentacije i jačanje administrativnih kapaciteta za provedbu IP-a. Projekt obuhvaća rekonstrukciju, adaptaciju, nadogradnju i dogradnju dvije zgrade gradske uprave te njihovu energetsku obnovu, elektroinstalaterske radove, vodovod i kanalizaciju, uređenja okoliša oko zgrada, uređenje tržnice, trga i okoliša gradske uprave, završetak i popločavanje 150 metara gradske šetnice i pripadajućeg okoliša. Ukupno građevina koja će se ovim projektom obnoviti je preko 1000 kvadrata, preko 1.200 kvadrata je površina okoliša te 150 metara popločavanja šetnice. Očekujem da će s današnjim potpisivanjem ugovora što prije krenuti radovi kako bi se ovaj naš grad koji je radom stradao konačno obnovio i da započnemo i ostale projekte iz IP-a - kazala je ministrica Žalac čestitavši gradonačelniku Buliću i cijelom timu kojeg je ekipirao u cilju uspješnog završetka i utroška svih sredstava koja su namijenjena kroz IP za Grad Benkovac.

Nakon svečanosti potpisivanja ugovora, upriličen je obilazak Energane na biomasu tvrtke Biomass too energy Benkovac d.o.o. u Poslovnoj zoni Šopot.

Error: No articles to display

grb benkovac

0°C

Djelimično oblačno

Vlažnost 69%

Vjetar: 33.80 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA