AKTUALNO

 

 

 

 

 

 E - SAVJETOVANJE

header1

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Predstavljena knjiga Anite Šupe "Istine i laži o hrani"

Predstavljena knjiga Anite Šupe "Istine i laži o hrani"

U organizaciji Društva za športsku rekreaciju MEDIA LUNA Benkovac i Gradske knjižnice Benkovac predstavljena je knjiga "Istine i laži o hrani" autorice Anite Šupe u Gradskoj knjižnici Benkovac. Multimedijalna dvorana bila je ispunjena do posljednjeg mjesta i svi nazočni su u nešto više od sat vremena mogli doznati kako mogu promjenom prehrane poboljšati svoje zdravlje i osjećati se bolje.

Kako je istaknula Anita Šupe, knjiga je doživjela novo revidirano i prošireno izdanje iz 2015. god. Otkako je izašla iz tiska 2012. godine, knjiga “Istine i laži o hrani” preokreće naopako gotovo sve što smo do sada znali, ili vjerovali da znamo, o utjecaju prehrane na zdravlje, te se argumentirano obračunava s ustaljenim predrasudama i pogrešnim uvjerenjima o prehrani. Novo, revidirano i prošireno izdanje iz 2015. god. obogaćeno je novim sadržajem, te predstavlja jedan zaista cjelovit materijal – priručnik i vodič – ne samo za prehranu, nego i za zdraviji i kvalitetniji život.

Ovo je jedina knjiga na hrvatskom jeziku koja na cjelovit i jasan način opisuje najveće probleme moderne prehrane, otkriva uzroke epidemije debljine i kroničnih bolesti, te nudi jednostavna i konkretna rješenja za regulaciju tjelesne težine i poboljšanje zdravlja. Tijekom predavanja autorica je istaknula između ostaloga: što je čovjekova prirodna, izvorna hrana i što su ljudi jeli prije epidemije modernih bolesti; kako su mitovi o štetnosti masnoće i kolesterola doveli do pogoršanja ljudskog zdravlja; da li su žitarice doista zdrava hrana ili samo profitabilna hrana;koji se komercijalni interesi kriju iza službenih prehrambenih smjernica;o pšenici i glutenu, skrivenom uzročniku upalnih i autoimunih bolesti;koja nas hrana ubija a koja liječi;kako mršaviti zdravo i bez gladovanja;o zdravoj probavi kao uvjetu za dobro zdravlje;o važnosti zdrave crijevne mikroflore i problemu propusnih crijeva;kako jednostavnim promjenama prehrambenih navika vratiti i sačuvati svoje zdravlje i vitalnost.

Error: No articles to display

grb benkovac

0°C

Djelimično oblačno

Vlažnost 69%

Vjetar: 33.80 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA