AKTUALNO

header1

benkovac side1.1

benkovac side1.2

benkovac side1.4

benkovac side1.6

Svečanom sjednicom obilježen Dan Grada Benkovca

Svečanom sjednicom obilježen Dan Grada Benkovca

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Benkovca, u petak 10. lipnja 2016. godine, uoči nebeskog mu zaštitnika Sv. Ante, proslavljen je Dan Grada Benkovca. Obilježavanje je započelo na Gradskom groblju gdje su zapaljene svijeće i položeni vijenci podno središnjeg križa u znak sjećanja na sve poginule branitelje.

Svečanost je tradicionalno održana na Kaštelu Benković koji je okupio veliki broj gostiju, među kojima su bili Marija Vučković, pomoćnica ministra MRRFEU, Antonija Jozić, gradonačelnica Grada Pleternice, Branka Juričev Martinčev, gradonačelnica Vodica, Nediljko Dujić, gradonačelnik Grada Skradina, Tomislav Klarić, gradonačelnik Grada Bakra, Božidar Kalmeta, gradonačelnik Grada Zadra, zadarski župan Stipe Zrilić i mnogi drugi gosti.

Svečanu sjednicu otvorila je predsjednica Gradskog vijeća Maja Brkljača, a gradonačelnik Branko Kutija u svom je pozdravnom govoru istaknuo niz značajnih projekata kojima se stvaraju bolji preduvjeti za život građana Grada Benkovca.  Među njima je istaknuo rekonstrukciju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Benkovac čiji su radovi vrijedni oko 18 milijuna Nastavak radova na mjesnoj vodovodnoj mreži Smilčić vrijednih 6,5 milijuna kuna koji bi trebali biti završeni do kraja tekuće godine, a u istom razdoblju očekuje se i završetak radova na rekonstrukciji crpnih stanica i ugradnji opreme Nadzorno upravljačkog sustava (NUSA) čiji su radovi vrijedni 18,5 milijuna kuna.

- U skladu s izvedbenim projektom uređenja i adaptacije Zavičajnog muzeja Benkovac, tijekom ove godine nastavljaju se radovi na uređenju i adaptaciji kompleksa kaštela Benković u vrijednosti od oko 1.000.000 kn, zahvaljujući potpori Ministarstva kulture od 800.000 kn i Grada Benkovca od 200.000 kn. Istom visinom sredstava lani su uređeni lapidarij u vanjskom dvorištu kaštela i multimedijalna dvorana Zavičajnog muzeja Benkovac.
Kako bi uljepšali život i najmlađima, uređujemo dva dječja igrališta u Benkovcu, a opremili smo i malonogometna igrališta u Lepurima i Buliću. Još slijedi uređenje igrališta u Bukoviću, Pristegu, Korlatu i Benkovačkom Selu.
Pripremili smo natječajnu i projektnu dokumentaciju kako bi mogli krenuti s radovima na ispraćajnim dvoranama u Rodaljicama, Tinju i Popovićima, rekonstrukciji Velebitske ulice, rekonstrukciji i sanaciji pločnika u ulicama Kralja D. Zvonimira, Šetalištu kneza Branimira, Stjepana Radića, Knezova Š. Bribirskih i Don Mate Klarića.
Također svake godine osiguravamo sredstva za stipendiranje učenika i studenata, tako da je do sada (u posljednjih 15 godina) uloženo 4.433.300 kuna za 546 studentske stipendije i 622 učeničkih stipendija, odnosno u ovoj godini dodijeljeno je 76 stipendija (44 studentske i 32 učeničke).
Podsjećam i da je Grad Benkovac s još četiri grada na ratom pogođenim područjima od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU odabran  za provedbu Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije. Za navedeni program osigurano je 120 milijuna eura od čega 100 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj i 20 milijuna eura iz Europskog socijalnog fonda. Do kraja lipnja dovršit ćemo analizu stanja područja na temelju koje će se u idućih šest mjeseci pristupiti izradi Intervencijskog plana – kazao je među ostalim gradonačelnik Branko Kutija.

U glazbenom dijelu programa nastupila je benkovačka klapa „Asseria“ koja je premijerno izvela pjesmu „Zdravica Gradu Benkovcu“.

Blagdan zaštitnika sv. Ante proslavljen je u ponedjeljak, 13. lipnja kada je održana svečana koncelebrirana misa u crkvi Male Gospe,  a u večernjim satima održan je koncert  Alena Nižetića.

Error: No articles to display

grb benkovac

0°C

Djelimično oblačno

Vlažnost 69%

Vjetar: 33.80 km/h

tz benkovac znak 1    bubamara logo


logo

 

 

Izrada i održavanje: Meridies web design

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA