Radio Benkovac

Radio Benkovac d.o.o – Benkovac osnovan je u svibnju 2006. godine.
S emitiranjem svog programa na frekvenciji 93.0 MHz započeo je 11.12.2006. godine. Pojava elektroničkog medija, prvog na ovom našem prostoru izazvalo je kod građana oduševljenje, a radio postaja Benkovac svojim kvalitetnim programom i odgovornim osobljem ubrzo je postala nezaobilazan čimbenik u životu lokalne sredine.
Osnovna djelatnost radio postaje Benkovac jest pružanje informacija građanima Grada Benkovca, kao i građanima šireg područja Benkovca, za koje područje je i korisnik koncesije. Također uloga Radio postaje Benkovac je i da zabavlja i educira građane obrađujući teme iz svih područja života (kulturnog, gospodarskog i opće društvenog).
Kako je Radio Benkovac mala radio postaja s 5 djelatnika, u početku se započelo s emitiranjem programa od 8 do 15 sati svakodnevno. Program Radija Benkovac je raznolik i bogat, pa tako pored informativnog programa, obrađuje razne teme o djeci, mladima, obitelji, zdravlju, gospodarstvu, poljoprivredi, kulturi, športu, vjerskom životu i sl.
U perspektivi Radio Benkovac ima namjeru poboljšati čujnost na šire područje (izgradnjom vlastitog odašiljača), kao i poboljšati i obogatiti program uvođenjem novih emisija i angažiranjem dodatnih honorarnih suradnika.

Link za radio benkovac: http://radiobenkovac.com/

Direktor, glavni urednik: Marin Lepur
Novinar- voditelj programa: Sanela Guzić; Mihovil-Mijo Brkić
Tehničar, ton majstor: Perica Dugonjić; Slavko Čerina